[FIXED] React Native Built App is closing unexpectedly

Issue

Okay, I’ve been struggling for the last two days and this is it. I’m developing my first React Native android app using React Native CLI and using the following Packages:

"dependencies": {
    "@react-native-masked-view/masked-view": "^0.2.6",
    "@react-navigation/drawer": "^6.3.1",
    "@react-navigation/material-bottom-tabs": "^6.1.1",
    "@react-navigation/material-top-tabs": "^6.1.1",
    "@react-navigation/native": "^6.0.8",
    "@react-navigation/stack": "^6.1.1",
    "react": "17.0.2",
    "react-native": "0.67.3",
    "react-native-gesture-handler": "^2.3.2",
    "react-native-immersive": "^2.0.0",
    "react-native-linear-gradient": "^2.5.6",
    "react-native-material-textinput": "^1.3.0",
    "react-native-pager-view": "^5.4.15",
    "react-native-paper": "^4.11.2",
    "react-native-reanimated": "^2.4.1",
    "react-native-safe-area-context": "^4.2.1",
    "react-native-screens": "^3.13.1",
    "react-native-svg": "^12.3.0",
    "react-native-tab-view": "^3.1.1",
    "react-native-vector-icons": "^9.1.0"
  },
  "devDependencies": {
    "@babel/core": "^7.12.9",
    "@babel/runtime": "^7.12.5",
    "babel-jest": "^26.6.3",
    "jest": "^26.6.3",
    "metro-react-native-babel-preset": "^0.66.2",
    "react-native-svg-transformer": "^1.0.0",
    "react-test-renderer": "17.0.2"
  },

In the Development mode, The App works just fine and smooth. I’m developing the app without any errors. But, When I built the app for production into aab and apk files, the issue arises. If I run the app, whether via npx react-native run-android --variant=release or installing the app on my physical device, the app just close instantly after opening. Here’s the GitHub Repo Link

Note: I’m developing the app in Windows 10 with the latest Android Studio and all the latest versions of dependencies.
Preview: App on Production Mode

App on Production Mode

Preview: App on Development Mode

App on Development Mode

Solution

Please run the app in the simulator with LogCat running and check the error message there. That should give some indication, like this it could be anything. If logcat does not automatically run in your android studio you can open a terminal and run:

adb logcat

Answered By – Fapi

Answer Checked By – Dawn Plyler (Easybugfix Volunteer)

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published